Circulaire

 

CIRCULAIRE JANUARI 2018

 

 

 

ZATERDAG 13/01/2018 KERSTBOOMVERBRANDING 16U - MEDELAAR

 

Traditioneel organiseert de Landelijke Gilde van Halle begin januari een kerstboomverbranding aan de Medelaar. Dit jaar vormt dit evenement het startschot van ‘Dorp in de Kijker’. Er zal extra animatie zijn, lekkere hapjes (haring, pannenkoeken, verse soep en hotdogs). Een gezellige afsluiter van de kerstperiode.

 

We fietsen samen naar de Medelaar. Afspraak om 18.15u aan het pleintje.

 

Voor de kerstboomverbranding is er de mogelijkheid om een gezinsvriendelijke wandeling te maken tussen 5km en 10km. Je kan de wandeling vrij starten vanaf 13u.

 

WOENSDAG 17/01/2018 KOOKLES 19U - LINDENHOF

 

De derde les wordt georganiseerd op 17/01 en wordt begeleid door Omer De Peuter. Alle leden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig. U betaalt €10 per les ter plaatse als tussenkomst voor de ingrediënten, de rest betaalt de Landelijke Gilde.

 

VRIJDAG 19/01/2018 VOORDRACHT BRANDWEER 20U- BRANDWEERKAZERNE

 

Op vrijdag 19 januari ontvangt de brandweer ons in hun kazerne. Ze lichten toe hoe we ons huis kunnen beschermen tegen brand. ‘Brandpreventie in de woning’. Een bijzonder interessante vergadering met nuttige tips. Meer dan welkom.

 

 

VRIJDAG 26/01/2018 RECEPTIE CULTUREEL JAARTHEMA ‘DORP IN DE KIJKER’ 20.30U ADMINISTRATIEF CENTRUM

 

Dit jaar is het cultureel jaarthema van Zoersel ‘Dorp in de kijker’. Met dit thema willen we het actieve dorp(leven) promoten, mensen bij elkaar brengen en samenwerking tussen verenigingen bevorderen. Op 26 januari 2018 start het cultureel jaar ‘Dorp in de kijker’, een jaar met heel wat leuke activiteiten georganiseerd door onder andere de Landelijke Gilden. Vanaf 19u kan je in het administratief centrum de tentoonstelling ‘Dorp in de kijker’ bezoeken.

 

U wordt als lid van de Landelijke Gilde samen met uw partner uitgenodigd op deze receptie u aangeboden door het College van Burgemeester en Schepenen en de Landelijke Gilden.

 

Wij vragen om uw aanwezigheid te melden bij Danny Truyen (danny.truyen@telenet.be of (0478) 63 96 11) en dat tegen maandag 15 januari 2018. Mogelijk ontving u deze uitnodiging ook via een andere weg, graag slechts via 1 weg inschrijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VRIJDAG 09/02/2018 BLOEMSCHIKKEN 19U-ZONNEPUTEKE

Op 14 februari is het opnieuw Valentijn, natuurlijk willen we onze partner verrassen en dus zijn we maar beter goed voorbereid. De mannen van de Landelijke Gilde Zoersel worden stap voor stap begeleid door Luc Tuymans. Hij helpt jullie bij het maken van een mooi bloemstuk. Creatief met bloemen – verras jouw vrouw en kom mee bloemschikken!

Inschrijven kan bij janvdl@telenet.be of (0474) 99 11 51

Deelnameprijs: €15 per persoon ter plaatse te betalen

ZATERDAG 10 en ZONDAG 11/02/2018 OPENDEURDAG NATUREL KWEEKSTATION 19U-ZONNEPUTEKE

Het Natural Kweekstation is het grootste kweekcentrum voor reisduiven in de wereld. Er gaat geen jaar voorbij of een nationale of internationale topprestatie wordt verwezenlijkt door een duif van het Kweekstation, of een duif waarvan de ouders op het Kweekstation werden gekweekt of via vader of moeder bloed hebben van het Kweekstation. De deuren van het kweekstation staan open om de kweekduiven, de hokken en het duivensportmuseum te bezichtigen.

Drankjes en versnaperingen aan vriendenprijsjes. Benieuwd? Neem al eens een kijkje op http://naturalkweekstation.be

 

DATA DIE JE ALVAST IN JE AGENDA KAN NOTEREN:

 

Woensdag 21 februari: kookles Lindenhof

Zaterdag 24 februari: Avondzoektocht KLJ lokaal