Circulaire

CIRCULAIRE FEBRUARI-MAART 2021

 

We wachten vol ongeduld op het moment dat we weer uit ons kot mogen. De winter, uiterst rustige feestdagen, veel regen en vooral weinig sociale contacten. We hebben er allemaal genoeg van. Tijd voor wat licht aan het einde van de tunnel.

 

Landelijke Gilde Zoersel biedt jullie de komende maanden enkele online activiteiten aan. Het zijn telkens activiteiten waaraan je van thuis uit kan deelnemen. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen met een computer. Heb je zo’n online activiteiten nog nooit bijgewoond? Geen probleem! We leggen alles zo goed mogelijk uit en als je vragen hebt contacteer je even de contactpersoon die bij de activiteit vermeld staat. Die helpt je met plezier verder! Hopelijk tot snel op één van onze online activiteiten?

 

 

ZO 14/2 TEM ZA 20/2 ONLINE DETECTIVESPEL ‘SMERIG VERLEDEN’

 

Online detectivespel

 

Een koppel jonge dertigers heeft een oude garage en pompstation gekocht voor hun nieuw te bouwen manege en huis. De oude hangar moet een paardenstal worden. Nu ja, dat was het plan: de hangar is kil en staat vol rommel die opgeruimd moet worden. Maar eerst moet de oude mazouttank leeg. Een gespecialiseerde saneringsfirma komt langs om de tank leeg te pompen. Alles verloopt vlot tot plots een of ander obstakel de leiding lijkt te verstoppen. Met man en macht halen ze het obstakel uit de tank, maken het open, zijn ontsteld … een lijk … Wat is hier in godsnaam gebeurd?

 

 

 

 

 

 

 

Wat mag je verwachten? We sturen je een week lang, elke dag een link naar een filmpje. Het eerste filmpje gaat over het vaststellen van de moord. In filmpje 2 tot en met 6 vertellen getuigen wat ze wel of niet weten van de moord. Op dag 7 volgt de ontknoping en wordt duidelijk wie de moordenaar is.

 

Wat moet jij doen? We versturen het filmpje elke dag om 8.30u. Je kan het filmpje dus bekijken wanneer dat best past in jouw agenda. Elk filmpje duurt tussen de 5’ en 7’. Je mag tot 00u ’s nachts de naam van jouw verdachte bezorgen aan marlies_caeyers@msn.com, zo neem je deel aan de wedstrijd. Wie het meest juiste stemmen heeft uitgebracht, wint! Natuurlijk moet je ons niet op de hoogte houden van jouw verdachte, je kan ook in je gezinsbubbel op zoek naar de moordenaar.

Zoek jij mee? Schrijf je in bij marlies_caeyers@msn.com. Je kan je inschrijven tot en met zondag 14 februari 8.00u. We versturen het eerste filmpje op zondag 14 februari om 8.30u. We versturen het filmpje naar het e-mailadres waarmee je inschrijft. Vragen? Contacteer Marlies.

 

WEEKENDDAG IN MAART (datum nog te bepalen) MUZIEKBINGO 20U - ONLINE

 

 

 

 

We organiseren een online muziekbingo via het digitaal platform Zoom. Iedere deelnemer ontvangt vooraf een unieke link. Wanneer men hierop klikt maakt men direct een live verbinding. De deelnemers zien de quizmaster en horen het geluid van de muziekbingo.

De bingomaster (DJ Berry) legt de spelregels uit en draait vervolgens de nummers uit de muziekbingo-afspeellijst. Mocht het gedraaide nummer op de kaart staan, dan streept de deelnemer deze af. Deelnemers spelen voor twee rijtjes en een volle kaart.

De muziekbingo online duurt 60 à 75 minuten. Dit is afhankelijk van wanneer de ‘bingo’ voor een volle kaart valt. Ieder nummer wordt maximaal 40 seconden afgespeeld. De muziekbingo is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Heel het gezin kan meedoen. Ben je al geïnteresseerd of heb je graag wat meer info? Mail naar marlies_caeyers@msn.com. We bekijken met de DJ welke datum voor hem zou passen.

 

MA 5 APRIL PAASHAAS AAN HUIS 10U-12U

 

Pasen komt eraan en de Paashaas ook! Deze keer houdt corona hem niet tegen, hij komt langs bij de kinderen van onze leden.

 

Om ervoor te zorgen dat de Paashaas zijn route kan uitstippelen vragen we wel om in te schrijven. De Paashaas doet zijn toer op maandag 5 april 2021 tussen 10 en 12u.

 

Verwachten jullie de Paashaas? Schrijf je ten laatste in tegen maandag 14 maart 2021 bij André Truyen - andre.truyen@gmail.com. Vermeld jouw naam en de namen van jullie kinderen (tot en met 12 jaar). Bevestig ook nog even je adres ;).