Circulaire

 

CIRCULAIRE MAART 2021

 

We wachten vol ongeduld op het moment dat we weer uit ons kot mogen. De winter, uiterst rustige feestdagen, veel regen en vooral weinig sociale contacten. We hebben er allemaal genoeg van. Tijd voor wat licht aan het einde van de tunnel.

 

Landelijke Gilde Zoersel biedt jullie de komende maanden enkele online activiteiten aan. Het zijn telkens activiteiten waaraan je van thuis uit kan deelnemen. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen met een computer. Heb je zo’n online activiteiten nog nooit bijgewoond? Geen probleem! We leggen alles zo goed mogelijk uit en als je vragen hebt contacteer je even de contactpersoon die bij de activiteit vermeld staat. Die helpt je met plezier verder! Hopelijk tot snel op één van onze online activiteiten?

 

 

ONLINE DETECTIVESPEL ‘SMERIG VERLEDEN’ WERD GESMAAKT

 

Online detectivespel

 

22 gezinnen namen deel aan het online detectivespel ‘smerig verleden’. 5 dagen lang kwamen getuigen / verdachten aan het woord. De deelnemers stuurden dagelijks hun verdachte door. Uiteindelijk waren er 4 gezinnen die vanaf dag 1 de juiste moordenaar in het vizier hadden. Knap speurwerk! Zij ontvangen binnenkort hun cadeau coronaproof aan huis.

 

 

ZA 20/03 MUZIEKBINGO 20U - ONLINE

 

We organiseren een online muziekbingo via het digitaal platform Zoom. Iedere deelnemer ontvangt vooraf een unieke link. Wanneer men hierop klikt maakt men direct een live verbinding. De deelnemers zien de quizmaster en horen het geluid van de muziekbingo.

De bingomaster (DJ Berry) legt de spelregels uit en draait vervolgens de nummers uit de muziekbingo-afspeellijst. Mocht het gedraaide nummer op de kaart staan, dan streept de deelnemer deze af op zijn bingokaart. Deelnemers spelen voor twee rijtjes en een volle kaart. Wij bezorgen een bingokaart via e-mail. Druk de bingokaart af. En afstrepen maar! J

De muziekbingo online duurt 60 à 75 minuten. Dit is afhankelijk van wanneer de ‘bingo’ voor een volle kaart valt. Ieder nummer wordt maximaal 40 seconden afgespeeld. De muziekbingo is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Heel het gezin kan meedoen. Wil je deelnemen of heb je graag meer info? Schrijf je in via dit formulier. Kan je het bingoformulier niet zelf afdrukken, vermeld dit bij de ‘opmerkingen’ op het inschrijvingsformulier. Wij drukken het formulier af en steken het in jouw brievenbus!

 

MA 5 APRIL PAASHAAS AAN HUIS 10U-12U

 

Pasen komt eraan en de Paashaas ook! Deze keer houdt corona hem niet tegen, hij komt langs bij de (klein)kinderen van onze leden.

 

Om ervoor te zorgen dat de Paashaas zijn route kan uitstippelen vragen we wel om in te schrijven. De Paashaas doet zijn toer op maandag 5 april 2021 tussen 10 en 12u.

 

Verwachten jullie de Paashaas? Schrijf je ten laatste in tegen maandag 14 maart 2021 bij André Truyen - andre.truyen@gmail.com. Vermeld jouw naam en de namen van jullie kinderen (tot en met 12 jaar). Bevestig ook nog even je adres ;).

 

 

SCHOOLTUINTJES

Kennen jullie ons schooltuintjesproject? Staf en Karel begeleiden al vele jaren de schooltuintjes bij de Kiekeboes en de Sint-Elisabethschool. Ze doen dat met veel enthousiasme maar wat hulp is welkom! Ze leren de leerlingen van het eerste en derde leerjaar van de Kiekeboes en Sint-Elisabethschool tuinieren. Leerlingen leren zo dat wortelen niet aan de boom groeien en dat je aardappelen uit de grond moet halen. De leerlingen krijgen groene vingers. Er wordt soep gekookt of frieten gebakken van de oogst. Feest in de klas!

 

Het zou fijn zijn als Staf en Karel hulp krijgen van mensen met groene vingers en die enthousiast zijn om de leerlingen in onze Zoerselse scholen te leren tuinieren. Interesse? Neem contact op met Danny voor meer informatie. Hij brengt je in contact met onze schooltuiniers. danny.truyen@telenet.be.