Circulaire

CIRCULAIRE MEI 2018

 

ZATERDAG 19 MEI ZOMERS FIETSEN 13U - KERSTSTAL

Naar jaarlijkse gewoonte fietsen we 1 zaterdag per maand een mooie route. We starten op zaterdag 19 mei om 13u aan de kerststal en rijden een toer van ongeveer 40km halverwege genieten we van een welverdiende drankpauze.

ZONDAG 3 JUNI CULINAIRE FIETS- HUIFKARRENTOCHT 10U - BERKEMEI 108

 

Op zondag 3 juni organiseren de Landelijke Gilde Halle – Sint-Antonius en Landelijke Gilde Zoersel een culinaire fiets- en huifkarrentocht. Inschrijven ten laatste op 24 mei!

Binnen het project ‘Dorp in de Kijker’ wordt een project uitgewerkt: 'de landbouwlus: zaaien, zien en zorgen in Zoersel'. Deze landbouwlus bestaat onder meer uit een fietsroute. De lus loopt ook via diverse zorginstellingen in elk van de deelgemeenten.

Op deze dag kan u de landbouwlus afleggen met een huifkar of met de fiets. Onderweg voorzien wij op diverse plaatsen standjes met een hapje of een drankje. In de deelnameprijs is een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert inbegrepen, telkens op een andere locatie. Na de tocht kan u nog nagenieten bij een drankje. We voorzien ook voldoende animatie voor de kinderen.

De sportievelingen zijn welkom om zelf op de fiets te stappen en het Zoerselse platteland en de natuur te beleven. Starten kan tussen 10u en 11.30u. De culinaire fietstocht van 38 km brengt u op enkele mooie plaatsen in Zoersel. De fietstocht start bij AVEVE (Berkemei 108 te Zoersel). Vervolgens kan u bij ’t Zoerselhof, woonzorgcentrum de Buurt, ’t Zwarthof en opnieuw AVEVE genieten van iets lekkers, waaronder enkele heerlijke streekproducten.

Kies het menu van jouw voorkeur, in onderstaande prijs is het aperitief, de soep, het hoofdgerecht en het nagerecht inbegrepen:

Kies het menu van jouw voorkeur:

· Aperitief – soep – biefstuk + salade + frietjes – nagerecht 25,00 €

· Aperitief – soep – stoofvlees + salade + frietjes – nagerecht 20,00 €

· Aperitief – soep – hamburger + salade + frietjes – nagerecht 20,00 €

· Aperitief – soep – vegetarische schotel + frietjes – nagerecht 20,00 €

· Aperitief – soep – kindermenu stoofvlees met frietjes – nagerecht 15,00 €

· Aperitief – soep – kindermenu hamburger met frietjes – nagerecht 15,00 €

 

 

Inschrijven kan zowel online via www.landelijkegildezoersel.be als bij AVEVE Herman Keysers (Berkemei 108), André Truyen (Pastoor Doxlaan 11) en KBC-verzekeringen Dirk Kennis (Handelslei 39). Inschrijven voor donderdag 24 mei.

Om praktische redenen worden inschrijvingen na die datum niet meer aanvaard. Gelieve bij uw inschrijving de gewenste menu’s aan te duiden. Bij online inschrijving wordt u automatisch doorgestuurd naar een online betalingsplatform. Als u inschrijft bij AVEVE, André Truyen of KBC-verzekeringen kan u daar cash betalen

 

 

ZONDAG 10 JUNI FAMILIEDAG 9.30U - KERSTSTAL

 

Dit jaar wandelen we het loopgravenpad in Kapellen af (1,5km). Dit pad voert je langs een militaire erfgoedschat. Uit vrees voor een aanval vanuit het neutrale Nederland pootte ‘den Duits’ tijdens de Eerste Wereldoorlog een ferme verdedigingslinie neer tussen de Schelde en Turnhout. De restanten ervan ontdek je vandaag in het Mastenbos in Kapellen.

 

We wandelen in de voormiddag het loopgravenpad. ’s Middags picknicken we ter plaatse. Daarvoor breng je zelf een picknick mee. Wij voorzien drinken. We plannen rond 15.30u weer aan de kerststal te arriveren. Deelname is gratis.

 

ZATERDAG 16 JUNI ZOMERS FIETSEN 13U - KERSTSTAL

Naar jaarlijkse gewoonte fietsen we 1 zaterdag per maand een mooie route. De 2e fietsroute rijden we op zaterdag 16 juni. Afspraak om 13u aan de kerststal waarna we een toer rijden van ongeveer 40km halverwege genieten we van een welverdiende drankpauze.

ZONDAG 24 JUNI OPENDEURDAG WIM & WENDY KEYSERS-DEKKER 10-18U - R.DELBEKESTRAAT 211, ZOERSEL

 

Het bedrijf van Wim & Wendy Keysers-Dekker is een modern landbouwbedrijf met een 130-tal melkkoeien. Ze vernieuwen op diverse vlakken. Zo startten ze als eersten met een melkauto in de stad, hebben ze een melkautomaat op het bedrijf en kwamen er het afgelopen jaar ook waterbuffels op het bedrijf waarvan melk, kaas en ander lekkers worden verkocht. Wim & Wendy bouwden recent ook een nieuwe serrestal, de moeite waard om te bezichtigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 7 JULI ZOMERS FIETSEN 13U - KERSTSTAL

Naar jaarlijkse gewoonte fietsen we 1 zaterdag per maand een mooie route. De 3e fietsroute starten we om 13u aan de Kerststal. Het is een toer van ongeveer 40km, halverwege genieten we van een welverdiende drankpauze.

 

WOENSDAG 18 JULI DAG JANINE & DAG JOSE 20U-BOERDERIJ DIRK VERHAEGEN

 

Nele Goossens is een Vlaamse actrice, gekend van televisie en theater, en kleinkunstzangeres. Ze is geboren en getogen in Zoersel. Ze mocht dan ook niet ontbreken in het programma van ‘Dorp in de Kijker’.

 

Na zich drie jaar lang door weer en wind op pad te hebben gewaagd voor iéder bordje met daarop "Te Koop!", heeft onze fiere heldin de knoop doorgehakt: zij heeft zich, in haar eentje, een waarachtig huis aangeschaft! In haar eigen ogen een regelrechte villa – maar wél eentje

dat nog moet worden verbouwd. Niet erg, Nele voelt zich best lekker tussen het grove werkvolk, zelfs doet zij eigenhandig enige cementmolens sneller draaien.

 

Op 18 juli verzorgt Nele een optreden op de boerderij van Dirk Verhaegen, Dag Janine & Dag José, een optreden om naar uit te kijken!

Kaarten kosten €10 en zijn te verkrijgen bij AVEVE Herman Keysers (Berkemei 108, Halle), André Truyen (Pastoor Doxlaan 11, Zoersel) en KBC-verzekeringen Dirk Kennis (Handelslei 39, Sint-Antonius).

Noteer alvast volgende data:

Zomers fietsen: Zaterdag 11 augustus en zaterdag 8 september. We spreken telkens af om 13u aan de Kerststal op Einhoven.