Circulaire

CIRCULAIRE SEPTEMBER 2018

 

 

WOE 12/09/2018 Opbouw GROTE TENT Einhoven 37, Bart Van de Vloet – 13U

 

ZONDAG 16/09/2018 LANDBOUWFEESTEN EINHOVEN 37, 10U-17U

 

Dit jaar is Zoersel ‘Dorp in de Kijker’ en organiseert Landelijke Gilde Zoersel samen met Landelijke Gilde Halle-Sint-Antonius de Landbouwfeesten tijdens het 3e weekend van september. Op zondag 16 september openen 11 Antwerpse land- en tuinbouwbedrijven hun deuren voor het grote publiek in het kader van ‘Dag Van de Landbouw’ - een organisatie van Boerenbond en Landelijke Gilden. Ook Bart & Sara Van de Vloet, Josha, Vik, Luz, Maria en Leo verwelkomen bezoekers op hun bedrijf en dit van 10u-17u, Einhoven 37 te Zoersel.

 

Bezoekers kunnen de stallen met melkkoeien en kalfjes bezoeken en kennis maken met “Robbie”- de melkrobot die je aan het werk kan zien. Je kan ontdekken of één van de koeien jouw naam draagt… Bezoekers kunnen te midden van de weilanden genieten van een hapje en drank terwijl de jongsten zich uitleven op het springkasteel, met de traptractors en mee tekenen aan een meterslang boerderij-schilderij! Neem zeker ook een kiekje uit de tijd van toen en voor alle kinderen die de stalkwis oplossen, wordt er een kleine attentie voorzien.

 

Voorafgaand aan de jaarlijkse dag van de landbouw (4e weekend van september) zetten wij alles klaar. We kunnen alle hulp gebruiken. Iedereen is welkom om mee te helpen, de innerlijke mens wordt daarbij niet vergeten.

 

WOENSDAG 19/09/2018 - GROTE TENT afbreken bij Bart Van de Vloet en meteen weer opbouwen op evenementenweide thv Einhoven 23 - start om 13U thv Einhoven 37.

 

DONDERDAG 20/09/2018 – aanhalen materiaal en verder klaarzetten vanaf 13.30U en TENT RUITERS plaatsen om 18U

 

Al dat voorbereidende werk maakt dat we klaar zijn voor de Dag van de Landbouw!

 

 

ZATERDAG 22/09/2018 KINDERDISCO 18.30U - GEHUCHT EINHOVEN-ZOERSEL

 

De kinderen kunnen als eerste hun dansbenen los gooien – gratis inkom tot 16 jaar. Natuurlijk zijn ook de ouders al welkom om tijdens al dat feestgedruis iets te drinken. Om 21.30u sluiten we het feestje voor de kinderen af en is het aan de volwassenen om zich te bewijzen op de dansvloer.

 

ZATERDAG 22/09/2018 BOERENBAL 21.30U - GEHUCHT EINHOVEN-ZOERSEL

 

Nadat de kinderen de feesttent gesloten hebben wordt ze geopend voor de volwassenen. Eerst zorgen de MOOTS met hun livemuziek voor de ambiance en daarna is het de beurt aan DJ Alliance. Tot in de vroege uren klinken oude en nieuwe hits door de boxen dankzij DJ Alliance, inkom bedraagt €5. Drank en eten ter plaatse aanwezig om de innerlijke mens te sterken zodat iedereen tot in de late of vroege uurtjes kan doorgaan.

 

 

ZONDAG 23/09/2018 BOERENMAALTIJD EN DAG VAN DE LANDBOUW 12U – 18U GEHUCHT EINHOVEN-ZOERSEL

 

’s Middags organiseren de Landelijke Gilde en KVLV een boerenmaaltijd, een barbecue die elk jaar opnieuw gesmaakt wordt door de vele deelnemers. Iedereen is welkom vanaf 12u. Kinderen jonger dan 6 jaar eten gratis mee. Voor de jongeren tussen 6 en 12 jaar betaal je slechts €10. Iedereen vanaf 12 jaar betaalt €18.

 

Dit jaar is het thema ‘Dorp in de kijker. Diverse Zoerselse verenigingen stellen zich voor aan de hand van toffe activiteiten. Dit jaar vindt ook de prijsuitreiking van de fotozoektocht, georganiseerd door KWB Zoersel, plaats in de feesttent om 17u. Er wordt ook kinderanimatie voorzien. Zo kunnen de kinderen voor een democratische prijs heel wat spelletjes spelen – plezier verzekerd. Kinderen kunnen onder begeleiding ook met een echte tractor rijden. Een heel divers programma dus. Benieuwd? Kom dan zeker langs tijdens onze dag van de landbouw.

 

MAANDAG 24/09/2018 TENTEN AFBREKEN EN ALLES OPRUIMEN 9U