Circulaire

CIRCULAIRE JUNI 2023

 

ZA 17/06//2022 ZOMERS FIETSEN 13U - KERSTSTAL

 

Op 17 juni fietsen we opnieuw in groep. Wij stippelen een toffe fietsroute uit van +/- 40 km en voorzien een drankstop onderweg. Rustig genieten dus. Noteer ook al volgende data:

· 15 juli

· 19 augustus

· 9 september

VRIJ 23/06/23 KUBB 19U - KERSTSTAL

 

Eerder meldden we dat we boerengolf zouden spelen op 23-6, dat is verplaatst naar 7-7

 

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen in het park of op het strand, mensen die een soort kegelspel aan het doen zijn met houten blokken. Er zijn verschillende soorten varianten die worden gespeeld, waaronder het Kubb spel. Houten blokken worden aan weerskanten van het speelveld neergezet, met in het midden van het veld de koning. Ieder team moet als eerst de blokken van de tegenstander omgooien, wanneer dit is gelukt mogen zij proberen het koningsblok om te gooien.

 

ZA 24/06 en ZO 25/06/2022 OPEN TUINEN LOUIS BROSENS

 

Louis & Francine Brosens–Gijsemans zijn fervente tuiniers en lid van onze Landelijke Gilde Zoersel. Komend weekend stellen ze hun tuin tentoon onder het mom ‘Effe anders genieten’. Voortuin met Japanse vormsnoei en vijvertje. Zijtuin met vijver, waterval en planten. Rotstuin en formele tuin met vaste planten, rozen en prairietuin. Gemetste koivijver van 35 m³ met polyesterafwerking, volledig biologisch gefilterd. Benieuwd? Kom dan zeker een kijkje nemen.

Praktisch: Frans Van Looverenlaan 16, Sint-Antonius (Zoersel) en te bezoeken op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni van 10u – 18u. Meer info over andere tuinen die je kan bezoeken? www.tuinvandetoekomst.be

 

 

 

 

VRIJ 30/06/2023 OPRUIMACTIE 18.30U - KERSTSTAL

 

Onder het mom ‘proper de zomer in’ ruimen we met Landelijke Gilde de omgeving van de Kerststal op. De gemeente voorziet vuilzakken, vuilgrijpers en handschoenen. Wij gaan de strijd met het zwerfvuil aan. We spreken af om 18.30u aan de Kerststal. Rond 20.30u bieden we iedereen een drankje aan. Kan je niet mee helpen met het zwerfvuil op te rapen maar klink je graag mee op de start van de zomer. Iedereen is welkom voor een drankje vanaf 20.30u. Hopelijk tot dan!

 

VRIJ 07/07/2023 BOERENGOLF 19U - ’T SCHUUR, KLUISBAAN 2

 

Boerengolf is een variante op het golfspel, waarbij een leren bal (diameter 14 cm) met een Boerengolf-club bij de afslag wordt weggeslagen in de richting van een met een nummer gemarkeerde hole. De hole is een voorwerp waar de bal langs/in/door/tegen, …, moet geslagen worden. Doel van Boerengolf is om de bal in zo min mogelijk aantal slagen het voorwerp te raken/te passeren. Onze Boerengolf baan heeft 10 holes. Wij voorzien drank en versnaperingen. Deelname is gratis.